Късно тази вечер окончателно стана известно името на новия старши треньор на мъжкия баскетболен отбор на "Балкан". То е добре познато на баскетболните хора - Петър Клечков. Двамата с президента на клуба Иван Гавалюгов си стиснаха ръцете и от утре започват да работят заедно за доброто на "Балкан". Негов асистент ще бъде Михаил Михайлов.

Ще припомним, че преди година Петър Клечков бе помощник в Балкан на Георги Младенов, като на втората година от съвместната им дейност "зелените" станаха вицешампиони на България. След това роденият през 1965 г. ботевградчанин стана асистент на треньора на "Рилски спортист". Клечков изкара в Самоков един сезон  и въпреки че имаше договор за още една година, вчера той бе прекратен по взаимно съгласие с президента на самоковския клуб Петър Георгиев. Преди няколко дни Клечков се завърна от френския град Мец, където пък бе помощник на Георги Младенов в националния отбор на България - юноши до 18 години, и заедно с друг ботевградчанин - Марин Яцински, запазиха мястото на България в Дивизия "А" за следващото издание на първенството на стария континент.

"Приех предложението на "Балкан" като нещо естествено. И съм амбициран заедно с момчетата от отбора да защитим доброто име на ботевградския баскетбол - бе първото блиц изявление на Петър Клечков минути след като пое тима. - Основната ми цел е "Балкан" да се представи колкото се може по-добре при първото му участие в Националната баскетболна лига."

Освен че ще бъде начело на мъжете, Клечков ще следи отблизо и работата в детско-юношеската школа на "Балкан", което е приоритет на избраното в началото на годината ново ръководство на клуба. Специалистът има достатъчно голям опит в работата и с подрастващите.

От утре заедно с президента Иван Гавалюгов и Мишо Михайлов Пешо Клечков ще се заеме със завършване на селекцията на мъжкия отбор. В полезрението им вече са няколко конкретни имена