Индийското село Кодинджи, разположено в северния щат Керала, счупи всички рекорди, като стана дом на 230 двойки близнаци, информира БГНЕС, позовавайки се на РБК.

Никой не успява да обясни защо в село с население 15 000 души има толкова много близнаци. Според местните жители на хората, които попадат в селото, им се струва, че им се раздвоява погледът. Според лекарите броят на близнаците в селото превишава нормата четири пъти. Някои смятат, че проблемът е в специфичните особености на екологията: Кодинджи е обкръжено от всички страни от полета, които през дъждовния сезон се пълнят с вода и отрязват селото от света. Традиционно причините за раждане на близнаци се смятат медицинските препарати и късните бракове.

Нито едно от двете не е характерно за местните селяни, които често се женят преди 20-годишна възраст. Най-старите близнаци в селото сега са на 65 г., а най-малките се родиха на 10 юни. В селото са популярни историите с объркани близнаци и жителите му се гордеят с тази местна особеност, въпреки че някои семейства изпитват финансови проблеми при раждането на две деца едновременно.