Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че най-скъпият трансфер в историята на тима - българският нападател Димитър Бербатов, може да се превърне в новия крал на "Олд Трафорд".

"Ако бяхте попитали Димитър, той сигурно щеше да ви каже, че дълбоко в себе си усеща, че има още какво да доказва. Смятам, че ние бяхме малко нечестни към него през миналия сезон, заради начина, по който го използвахме на терена, но вече знаем къде трябва да играе той.

Аз смятам, че част от проблема бе този имидж, който му бе изграден - че не тичал много. Той обаче е бърз! Само го погледнете, той има скорост! Димитър няма скоростта на Роналдо и Нани, но най-вероятно е по-бърз от Рууни.

Човек не може да спре това, което пишат медиите или това, което мислят феновете, както и всичките тези сравнения с Ерик Кантона, които също бяха малко нечестни. Аз не виня Димитър! Аз смятам, че неговите съотборници не разбраха къде са неговите силни страни. Сега, ние разбираме къде е най-добър той - в предни позиции, където да прави огромни проблеми на съперника.

Не съм имал много играчи при мен, които в някакъв период на своята кариера да не са страдали от липса на увереност. Те всичките са обект на доверие, дори Кантона. В случая с нападателите винаги става въпрос за вяра в тях. Това е основата и природата на тяхната позиция. Аз обаче смятам, че Бербатов може да стане фокусникът в нашата атака, сега, когато Роналдо го няма. Сигурен съм в това", каза Фъргюсън.