Четирима души са били приети в бургаската болница заради инциденти на музикалния фестивал в Бургас снощи. И четиримата пострадали са мъже.

Линейка е откарала две момчета в Шокова зала, тъй като са били мъртво пияни. Други двама са приети с порезни рани, най-вероятно от стъкла и след като са били превързани са освободени. Две линейки, един противопожарен автомобил и екип на "Гражданска защита” дежуряха в първата фестивална вечер на музикалното събитие.

Заради инцидентите и големия брой хора, организаторите са решили в следващите две вечери да осигурят дежурство на още две линейки от частната клиника "Ел Масри”.

Снощи стана ясно, че първата фестивална вечер е посетена от 15 000 души. Заради изчерпване капацитета на фестивалното градче, продажбата на билети бе спряна. Голямо струпване на хора се получи между 21 и 21:30 снощи пред пропуските на фестивала. Стотици посетители чакаха и се възмущаваха от организацията, тъй като два часа след започването на концертите те все още не можеха да влязат на територията на градчето.

Това естествено породи недоволството, постоянно, се чуваха викове и освирквания. Голяма част от хората не бяха упътени и не им стана ясно, че посетителите с еднодневни и тридневни билети влизат през различни пропуски. Някои чакаха на опашки, които не се отнасят за тях и това още повече засили напрежението, тъй като се оказа, че са чакали напразно.