Европейската мрежа на линиите за отказ от тютюнопушене, Министерството на здравеопазването и фармацевтичната компания „Пфайзер” организират конкурс за настоящи и бивши пушачи, които са решили да победят вредния навик.

Конкурсът се провежда за втора година и в него участват 19 държави.
За да се включите или предложите номинация за „Европейски бивш пушач на 2009 г” може да кандидатствата онлайн на интернет – страницата www.aznepusha.bg или да позвъните на телефона на Националната линия за отказ от тютюнопушенето 0700 10 323.

Правилата за състезанието са публикувани на интернет-страницата.
Пушачите и бившите пушачи трябва да са  се отказали на или след 1 януари 2008 г. и трябва да са се регистрирали или включили в състезанието до 31 декември 2009г. Те трябва да не се пушили поне 6 месеца, за да могат да се включат в конкурса. Само най-вдъхновяващите разкази ще бъдат допуснати до журиране – казват организаторите.
Попълненият формуляр за кандидатстване, разказът до 2 страници и фотография трябва да бъдат изпратени до 31 декември 2009г. на адрес: 1431 София, бул. „Акад. Иван Гешов” 15, ет.6, ст.21, Национална линия за отказ от тютюнопушене, за конкурса „Европейски бивш пушач на 2009г”.