Лидерът на Балкан Йордан Бозов ще бъде в състава за гостуването на Младежкия отбор от 18,00 часа в сряда в зала "Румен Пейчев" на ст. "Българска армия". Гардът-ветеран, който е юноша на червените, се завръща в Борисовата градина, където израсна като спортист, но едва ли ще бъде сред онези, които ще водят битката на терена в мача от 25 кръг на НБЛ.


Бозов счупи пръст на ръката на тренировка преди две седмици и от тогава не бе тренирал в игрова обстановка. Вчера обаче той за първи път е участвал в двустранната игра на Балкан на вечерното занимание, което дава надежди на ръководството, че в краен случай, той може да влезе на площадката, за да вади горещите кестени.


"Йордан Бозов пътува с отбора за София, ще бъде в отбора и ще загрява. Моето желание като треньор, е да го запазя, колкото е възможно по-далеч от физически единоборства. Ако може, ще го оставя извън игра, или поне ще огранича времето му на терена до минимум", коментира треньорът на Балкан Александър Тодоров, който се бори да завърши на трето място в редовния сезон в НБЛ.


Младежите вече хвърлиха една бомба в НБЛ като постигнаха първа и засега единствена победа от началото на сезона над Рилски спортист.