В рамките само на няколко часа баскетболният Балкан направи втори трансферен удар. След като клубът се разбра с Данчо Бозов, който ще остане в Ботевград и през следващия сезон, подписът си под контракт с Балкан сложи и черногорецът Марко Янюшевич.

Високият 214 см баскетболист е типичен играч на позиция 5. Той пристигна на проби в Ботевград миналия петък заедно със сръбския гард Лазар Коцич. С уменията си в няколкото проведени тренировки с отбора на Балкан Марко Янюшевич  впечали треньорското ръководство начело с новия старши треньор Петър Клечков. Черногорецът също хареса обстановката и съотборниците си и прие предложението да подпише договор с "Балкан" за две години.

Марко Янюшевич е роден през 1985 г. Баскетболната си кариера при мъжете започва през 2003 г. в тима от Суперлигата на Сърбия и Черна гора Београд Лавови. През 2007 г. преминава в тима на Единство Бйело Поле в първата лига на Черна гора. Следващия сезон излиза в чужбина - в отбора от НБЛ на Чехия БК Либерец Кондори, където играе в 9 мача. Същата година преминава в КК Копер Лука от словенската първа лига. За 14 мача в словенския шампионат отбелязва средно по 7.3 точки. След това отива в Здравлйе Актавис Лесковац, откъдето обаче бързо напуска и последния сезон игра за втория по сила тим от Войводина КК Нови Сад.