Един от най-класните български баскетболисти в последните няколко години - Павлин Иванов, вече ще играе за Балкан. Това обяви официално днес президентът на БК Балкан Михаил Михайлов, като разясни, че играчът ще носи цветовете на Балкан както до края на този сезон, така и за целия следващ 2019/2020.


25-годишният атакуващ гард, който е висок 195 см, има солидна кариера както в България, така и в чужбина, а и за националния отбор на България. Той е продукт на ямболския Тигър, откъдето тръгна стремглаво нагоре кариерата и на друг отличен български баскетболист - Павел Маринов. Като юноша бе привлечен в школата на италианския Бенетон Тревизо, след това отиде в шампиона на Черна Гора Будучност Подгорица. След завръщането си в България игра за отборите на Ямбол, Левски, Берое, Лукойл Академик и последно за Левски Лукойл.


Неприятна контузия през пролетта, последвана от направена през юни операция на коляното, стана причина талантливият баскетболист да не подпише договор преди началото на настоящия сезон. Това бе и причината да пропусне мачовете на националния отбор с Исландия в Ботевград и гостуването на Чехия от световните квалификации.


След предварителни разговори с Балкан, последвани от конкретна оферта, договорът на Павлин Иванов с БК Балкан вече е факт. Той вече се готви индивидуално в Арена Ботевград и съвсем скоро, може би в рамките на две-три седмици, се очаква да започне и отборни тренировки с тима на Балкан.


През юли Павлин Иванов сключи брак с дългогодишната си приятелка Рената. Двамата вече наеха жилище в Ботевград