Във връзка със стартиране на новата учебна година полицията в Ботевград предприе необходимите мерки за безопасност на учениците на пътя. Проведени са срещи-разговори с директорите на училищата, отправена е препоръка към общината до 14 септември да бъдат освежение "зебрите", както и да бъде поставен знак “Внимание деца” пред всяко училище.

На 15 септември във всяко едно учебно заведение ще има полицийско присъствие за сигунорст на децата. Органите на реда ще продължат да патролират пред основните училища и след тази дата.

От полицията призовават водачите да шофират със запалени фарове на 15 септември и да бдят за безопасността на децата.

Препоръките към родителите са: да изберат на децата си най-безопасния маршрут до учебното заведение; да потърсят за детето си връхни дрехи, чанти, ранички или обувки със светлоотразителен елемент в тях; да не забравят да напомнят на детето си да се оглежда при пресичане на опасни кръстовища; да изберат заедно с детето си подходящо място в квартала за игра и каране на велосипед.

Предприетите мерки са част от традиционната акция на полицията “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”, която стартира днес и ще продължи до края на септември.