Общинското ръководство на КТ “Подкрепа” подеде поредица от сигнали до Главна инспекция по труда, че има разминаване в заплащането за нощен труд на работниците. Според синдикалистите то не отговаря на договорената стойност, която е фиксирана във вътрешните правила на ЕПИК.
Инспекцията по труда е извършила проверка по сигналите и е установила, че действително е допуснато нарушение от страна на работодателя. В тази връзка проверяващите са направили предписания, според които възнагражденията за нощен труд трябва да бъда преизчислени за две години назад. От ръководството на завода са поели ангажимент пред синдикатите в двумесечен срок да изпълнят предписанията и да изплатят дължимите суми за положен нощен труд на работниците.

Синдикатът ще поискат да бъдат преизчислени и възнагражденията на работници трето и четвърто квалификационно ниво. Основанието за това е издадена заповед за увеличение на работната заплата и компенсация на плоския данък, заяви пред наш репортер Мирослав Миков, председател на общинската организация на КТ "Подкрепа".