Двама баскетболисти от националния отбор може да подсилят Левски за мачовете от Балканската лига и НБЛ през тази есен, в случай, че не си намерят отбори в чужбина. Става въпрос за досегашния гард на испанския Гранада Филип Виденов и центърът Васил Евтимов, който пропусна част от миналия сезон заради контузия на петата. Двамата са категорични, че ще играят в Левски през предстоящия шампионат, но само при положение, че няма интерес към тях от страна на клубове извън страната..

Решението на двамата баскетболисти не е изненадващо с оглед факта, че вече са обличали синия екип в различни периоди от своята кариера. Виденов направи своя дебют за столичния клуб през пролетта на 2003 година, докато беше още студент в Уестърн Кентъки. Тогава старши-треньор на Левски отново бе Константин Папазов, като самият Тити взе направо от летището, пристигащия от САЩ Филип, за първия мач на тима от плейофите на държавния шампионат срещу Лукойл Академик.

От своя страна Васко Евтимов започна миналия сеозн с екипа на Левски, като записа мачове за отбора в НБЛ и Балканската лига. Впоследствие центърът премина в италианския Реджо Емилия, а до края на март игра и за украинския Химик (Южни). Евтимов, който бе част от националния отбор на Евробаскет 2009, е българският баскетболист с най-сериозна кариера на Стария континент. През май тази година Васко, който притежава и френски паспорт, получи разрешение от френската федерация да облече екипа на "трикольорите", след като преди 8 години бе част от френския национален отбор на Евробаскет 2001.