Баскетболистът Васил Евтимов подписа договор с Паниониос и няма да играе повече за Левски, съобщиха от клуба. В понеделник центърът се раздели със своите съотборници и благодари за дадената му възможност да тренира със сините. Вчера той отпътува за Гърция, където ще се присъедини към новия си тим.


"Радвам се, че успях да подпиша договор още в началото на сезона", коментира Евтимов. Така Левски няма да разчита на национала за гостуването на Черно море във Варна, но треньорският щаб се надява да може да използва пълноценно Бойко Младенов. Сините ще пътуват за Варна с автобус в деня преди мача.


Напускането на Евтимов беше очаквано, но треньорът Константин Папазов се надяваше с помощта на опитния национал Левски да победи големия си съперник Лукойл Академик в I кръг на Националната баскетболна лига. Това обаче не се случи. Преди десетина дни от Левски си тръгна и по-малкият брат на Васко Евтимов - Илиян, който замина за Кипър.


На този етап впечатленията от новия американски гард на сините Боби Фрейзър са добри. Плеймейкърът, който е възпитаник на университета Северна Каролина, е тренирал усилено през лятото и това си пролича в първите занимания на Левски.