осегашното крило на германския Дойче Банк Скайлайнерс Илиян Евтимов ще започне тренировки за новия сезон с Левски.,. Проектонационалът, който притежава и френски паспорт, ще тренира със "сините" редом до по-големия си брат Васил Евтимов, както и друг национал - Филип Виденов.

Тримата имат намерение да поддържат форма с тима на Константин Папазов, докато си намерят отбори в чужбина. Днес Тити ще направи първо занимание с тима, като официално подготовката на носителя на Купата на България ще стартира на 22 септември, когато в отбора ще бъдат налице и новите три американски попълнения - Аарън Харпър, Доналд Коул и Джейсън Смит.

Илиян Евтимов прекрати взаимотоношенията си с Дойче Банк Скайлайнерс по взаимно съгласие през първата половина на юли. Играчът все още изчаква предложения от чужбина, след като през това лято интерес към него имаше от гръцкия ПАОК, както и от френските Гравлен, Шоле и Дижон.

През последния си сезон в NCAA Division I (2005/2006) възпитаникът на Норт Каролина Стейт правеше по 10,4 точки, 3,7 борби, 2,5 асистенции средно на мач, като регистрира по 40,8% успеваемост от зоната за три точки.

Познатият с прякора "Шош" баскетболист подписа първия си професионален договор с испанския Естудиантес през пролетта на 2006-а, след което премина в италианския Виртус (Болоня). От есента на 2007-а Илиян вече бе част от германския Дойче Банк Скайлайнерс, където записа два успешни сезона в Бундеслигата.