В общинския съвет е постъпила докладна от кмета Георгиев за актуализиране на таксите за извършени услуги по гражданско състояние. Мотивът му е, че местните такси и цени на административни услуги не са променяни от 2 години, а през това време разходите за изготвяне на документите са се увеличили.

Увеличението на таксите на повечето услуги по гражданско състояние е от 2 на 3 лв. От 3 на 5 лв. е завишена таксата за издаване на удостоверние за наследници /обикновена услуга – в рамките на 3 работни дни/. Експресната услуга /в рамките на работния ден/, която предстои да бъде веведена в общината, ще струва 10 лв. Толкова ще се плаща и за легализация на документи по гражданско състояние. Новата такса за копие на документи е 2 лв. За изготвяне на образец за пенсиониране УП-2 и за трудов стаж ще се заплаща по 6 лв. за всяка година и за период по-малък от една година, но не повече от 30 лв.

Предложенията за промени в Наредбата за определяне и администриране на местни данъци и такси ще бъдат обсъдени и гласувани на предстоящата сесия, която ще се проведе на 24 септември.