Двама мъже и дете загинаха при тежка катастрофа на международния път Е-80, до разклона за харманлийското село Поляново. Инцидентът е станал около 5 часа сутринта, информираха от КАТ-Хасково.

Автомобил "Опел" с кърджалийска регистрация, в който са пътували дете, двама мъже и две жени, се ударил челно в ТИР с турска регистрация. Те се прибирали от Гърция, където работили.

При инцидента на място са загинали 13-годишно момче, 35-годишният му баща и чичо му, на 22 години. След удара колата, в която са пътували и майката и сестрата на момчето, се преобърнал в крайпътна канавка. Тирът е излетял на метри от пътя в гориста местност, шофьорът не е пострадал.

Без опасност за живота в болница са приети 16-годишната сестра на загиналото дете и 33-годишната му майка.

Тежка катастрофа блокира движението при Витиня на Автомагистрала "Хемус". Два ТИР-а са се блъснали малко след Ботевград и изцяло са затворили пътните платна и в двете посоки на магистралата. Вероятно единият от шофьорите на тежкотоварния камион е задрямал и се е врязал в насрещно идващия ТИР. Очаква се до 11 часа автомагистралата да остане блокирана.