Дубълът на Левски успя поне малко да измие срама на първия тим като днес момчетата на Викторио Павлов надвиха вечния съперник ЦСКА с 3:2 в мач изпълнен с много страсти. Армейците се държаха достойно на терена и повеждаха на два пъти в резултата, но левскарите все успяваха да се върнат в мача, за да го спечелят накрая.

Двубоят започна отлично за червените, които поведоха в резултата в 17-ата минута. Петър Станев центрира, а стражът на сините Ивайло Василев направи голяма грешка, като на практика сам отклони топката в собствената си врата за 1:0 за ЦСКА. Този гол не стресна домакините и те веднага потърсиха изравняване. В 26-ата минута Еньо Кръстовчев посрещна с глава центриране на Мариян Огнянов и резултатът стана 1:1. Последваха няколко изгодни положения за Левски, като много близо до гол бе капитанът на сините Симеон Иванов - Матераци, който от 2-3 метра не успя да прати топката в мрежата. Така се стигна до 43-ата минута, когато Тони Костадинов изведе Самир Аесс и офанзивният халф изведе армейците отново с едни гърди напред - 2:1 за ЦСКА.

След почивката обаче дойде време Левски да покаже характерния си дух да обръща мачове с ЦСКА, което се е случвало не един и два пъти в историята на Вечното дерби. В 60-ата минута централният нападател на сините и тяхна голяма надежда Боян Табаков изравни резултата с удар от близо. Веднага след попадението на Табаков на терена нахлу фен на Левски, който опита да поздрави голмайстора, но това веднага провокира реакцията на трима полицаи. Малко по-късно в действие влезе и линейката, която откара тежко контузения Кръстовчев. Бившият голаджия на Марек удари лошо главата си след сблъсък със собствения си вратар, заради което бе откаран в болница. В 70-ата минута тимът в синьо нанесе решителния си удар. Нападателят Андреас Васев успя да промуши вратата на ЦСКА и да донесе успеха на домакините.

Така след разочароващата загуба за Левски във Вечното дерби в събота, днес победата при дублите остана за тима от "Герена".

ЛЕВСКИ - ЦСКА 3:2 (1:2)
0:1 Станев (17)
1:1 Кръстовчев (26)
1:2 Костадинов (43)
2:2 Табаков (60)
3:2 Васев (70)

ЛЕВСКИ: Василев, Атанасов, Иванов, Николов, Ангелов, Огнянов, Петков, Балджийски, Кръстовчев, Табаков, Васев (Витков, Николов, Донев, Георгиев, Аджов, Миленов). Треньор: Викторио Павлов

ЦСКА: Михайлов, Гоцов, Василев, Станев, Колев, Сандански, Аесс, Велинов, Коларов, Костадинов, Зайков (Начев, Й. Петров, Димитров, Е. Петров, Янков, Петков, Алексиев). Треньор: Емил Димитров