Отборът на Левски победи новака в елита Спортист Своге с 3:2 като гост и по този начин пръкъсна кошмарната си серия от осем официални мача без победа. Попаденията за сините отбелязоха Христо Йовов, Георги Сърмов и Еньо Кръстовчев, докато точни за домакините бяха Тодор Симов и Мирослав Антонов от дузпа.

Въпреки териториалното преимущество, което шампионите имаха през целия мач, възпитаниците на Георги Иванов за пореден път разочароваха своите привърженици със слабата, немощна, непродуктивна и безидейна игра в офанзивен план и с липсата на какъвто и да е синрох в защита.

Иначе мачът започна кошмарно за Левски, след като шампионите допуснаха гол още от съблекалнята. В 6-та минута юношата на сините Тодор Симов се възползва по най-добрия начин от груба грешка на Георги Петков и откри резултата.

Попарен от ранното попадение, тимът от "Герена" се вдигна на тотален щур, но за жалост на многобройните си привърженици Левски отново бе беззъб в атака и набезите към противниковата врата бяха повече плод на мелета, отколкото на добре организирани действия.

Въпреки това гостите все пак успяха да се върнат в мача след гол на Христо Йовов. Бижутера се разписа след центриране на най-добрия играч в този двубой Димитър Телкийски, но попадението падна с помощта на трагичния вратар на домакините Тодор Кючуков, който закъсня с излизането си.

Окрилени от гола, възпитаниците на Георги Иванов продължиха да атакуват и логичното се случи. В 69-та Георги Сърмов изведе своя отбор напред в резултата. Халфът на сините се разписа с удар от около 22-23 метра и тук с основна вина пак е стражът на Своге Кючуков, който вместо да реагира навреме, дълго време гледа отблизо как немощният шут влиза в неговата врата.

От своя страна пък Спортист отговори с няколко опасни атаки, като при една от тях Стойчо Младенов излезе очи в очи с Георги Петков, но се забави да стреля и изкочилият зад неговия гръб Живко Миланов изчисти коженото кълбо в ъглов удар. Въпреки редките си набези към вратата на сините, Спортист Своге все пак успя да изравни статуквото на терена.

В 81-та минута Мирослав Антонов хвърли в екстаз привържениците на домакините, след като реализира отсъдената дузпа и опъна мрежата зад Петков за 2:2. След попадението обаче домакините се прибраха в глуха защита и позволиха на Левски да си разиграват топката буквално на няколко метра от наказателното поле, което предизвика непрестанни мелета пред тяхната врата. При едно от тях най-съобразителен се оказа резервата Еньо Кръстовчев. Нападателят донесе ценната победа за Левски отново след неадекватна намеса на голкипъра на новака в елита Тодор Кючуков.         

СПОРТИСТ (СВОГЕ) - ЛЕВСКИ 2:3

1:0 Симов 6
1:1 Йовов 30
1:2 Сърмов 69
2:2 Антонов 81 д.
2:3 Кръстовчев 85