Над 100 полицаи в цивилно облекло се събраха днес на протестен митинг пред храм „Света Неделя" в София. Протестът им е в подкрепа на осъдените за смъртта на Ангел Димитров-Чората антимафиоти от Благоевград. Служителите на реда, участващи в проявата, носят баджове „Полицаите не са убийци" и уточняват, че не се събират на протест, а на бдение.

Полицаите искат повече сигурност чрез законодателни промени. Те искат да бъдат по-добре защитени при изпълняване на служебните си задължения.

Войн Войнов от Съюза на командосите в България заяви, че „не е нормално в една държава, която смята себе си за европейска, полицаите да се озовават напълно беззащитни на улицата и да бъдат жестоко пребивани от всеки, който иска", защото по думите му сега „престъпниците се чувстват почти безнаказани.

Представители на Федерацията на полицейските синдикати, която организира митинга, са осигурили безплатен автобусен транспорт от няколко града в Благоевградска област.
Очаква се в митинга да се включат и граждани, които подкрепят исканията на полицаите за по-голяма защита при изпълняване на служебните им задължения.

Ангел Димитров-Чората почина в Благоевград при задържането му по време на полицейска акция. Участвалите полицаи са осъдени на общо 82 години лишаване от свобода.