Отборът на Левски записа трета поредна загуба в шампионата, след като допусна поражение с 0:1 в домакинския си мач с Черноморец Бургас от седмия кръг на А група. Голмайстор в 52-ата минута беше Траян Дянков.

Двата отбора изиграха динамично и оспорвано първо полувреме, в което обаче нито един от двата тима не успя да стигне до голова ситуация.

Началото на втората част обаче остави без дъх зрителите на Градския стадион в Ловеч (Левски играе на неутрален терен заради наказание). В 50-ата минута Черноморец можеха да се поздравят с гол, но ударът от упор на Гаруча Фернандес бе спасен отлично от младия страж на Левски Цветан Димитров.

В следващата минута Живко Миланов стреля изненадващо от 25 метра, но Паскал Борел внимаваше и улови кълбото.

Секунди след това центриране от фаул на Гонзалес бе засечено с глава от капитана на "акулите" Траян Дянков. Отправената от десетина метра по диагонал топка прехвърли странно излезлия напред Димитров, който нямаше какво да направи, освен да се хвърли отчаяно и да я изгледа как влиза в мрежата му.

Следващите няколко минути минаха нервно и напрежението в редиците на Черноморец беше яколко пъти оцветено в жълто от главния рефер Александър Костадинов. "Сините" пък упражниха натиск, който обаче не доведе до нищо кой знае какво пред Борел. В 66-ата минута резервата Христов имаше възможността да изравни след хубав пробив на Йовов, но топката му бе избита в последния момент.

Играчите на Черноморец се превърнаха в истински опълченци в средата на полувремето, като през това време топката почти не излезе от наказателното им поле. Влезлият като резерва Дениран в 72-ата минута засече с глава добро центриране, но малко не му достигна, за да отбележи. Малко след това Борел излезе наразчетено, но нямаше кой да засече подадената от Дениран топка.

"Акулите" се окопитиха и макар и на контраатака, започнаха малко по-често да поглеждат към вратата на Димитров. Символичните домакини обаче изтърваха златен шанс за гол в 89-ата минута, когато хубаво нахлуване на Сърмов в наказателното поле бе продължено с пас към Георги Христов, който овладя и стреля от удобна позиция. За негово съжаление обаче Паскал Борел направи спасяването на вечерта, избивайки силния удар.

Черноморец продължава да лети високо на второто място в А група с 19 точки, колкото има и заемащият първото място с по-добра голова разлика ЦСКА. Левски пък се намира на кошмарното девето място с девет спечелени точки след шест изиграни мача.
-----
Първенство на България по футбол А ПФГ, седми кръг:

Левски - Черноморец 0:1 (0:0)

Голмайстор: 0:1 Дянков 52

Стадион: Градски
Зрители 2000
Главен съдия: Александър Костадинов
Жълти картони:
Левски - Бардон, Сърмов
Черноморец - Старокин, Цонков, Дуду, Дянков

Левски -Димитров, Миланов(77-Н.Димитров), Рабех, Бензукан, Вагнер, Сърмов, Зе Соарес, Бардон, Жоазиньо, Йовов(69-Ортега), Симонович(60- Христов)

Черноморец - Борел, Зайц, Дянков, Цонков, Бонев, Карбони(69-Дуду), Стоимирович(90-Чиликов), Старокин, Марсио Нуньо, Гонсалес, Фернандес(81-Дяков)