Вицешампионът Левски пропусна по детински начин да се доближи само на три точки от шампиона и лидер в класирането ЦСКА, след като завърши 2:2 при гостуването си на Черноморец в отложен мач от третия кръг на "А" група. Играчите на Емил Велев изиграха две коренно различни полувремена, като през първото тотално надиграха домакините на стадион "Лазур" и заслужено се прибраха с комфортна преднина от два гола на почивката, дело на Дарко Тасевски и Георги Сърмов.

Македонецът се разписа със силен шут от пряк-свободен удар в 15-тата минута. При нарушението "сините" искаха червен картон за вратаря на домакините Иван Чворович, който спъна Георги Иванов пред наказателното поле, но съдията Николай Йорданов показа само жълт. 4 минути по-късно Георги Сърмов направи 2:0 за гостите, след като се извиси и с глава засече от нивото на дузпата пас на Тасевски.

След попаденията домакините изнесоха играта по-напред, но не успяха да организират нещо опасно пред Димитров освен един удар с глава на влезлия като резерва Джаейоба. Левски от своя страна контраатакуваше много опасно и "сините", които днес играха в жълто, можеха да стигнат до трети гол, но първо далечни удари на Николай Димитров и Тасевски минаха встрани от вратата, а малко преди почивката Георги Иванов пропусна да се разпише, след като бе изведен на удобна стрелкова позиция от Тасевски.

Втората част започна добре за футболистите от София, които създадоха на контраатаки няколко чудесни възможности за гол, но прекаленият егоизъм на моменти от Зе Суареш и неточноста попречиха на Левски да направи резултата класически.  Изведнъж гостите рухнаха физически и от 60-ата минута момчетата на Димитър Диитров - Херо поеха инициативата, като пресираха играчите в жълто по целия терен и започнаха да атакуват по-опасно.

Така се стигна до  68-ата минута, когато домакините намалиха благодарение на двете резерви влезли на полувремето Любенов и Божилов. Първият направи късо изпълнение на ъглов удар и с прецизно центриране намери Георги Божилов в наказателно поле, който надскочи Балтанов и с глава прати топката в мрежата на резервния страж Цветомир Димиторв, заменил контузения Георги Петков.

Попадението като че ли отряза краката на гостите, които се прибраха и загубиха тотално инициативата на терена, докато подкрепяни от близо 10 000 привърженици "акулите" повярваха , че могат да стигнат до обрат. Велев замени изморилите се Тасевски и Зе Суареш с Георги Христов и Тиберканин, които не помогнаха на отбора да задържи топката в средата на терена и гостите продължиха да приемат тотално играта в своята половина.

Последваха няколко разбърквания пред вратата на гостите, които видимо се затрудняваха при високите топки, като не успяваха да надделеят във високите двубои с играчите на Черноморец.

Пет минути преди края Любенов намери Траянов на границата на наказателното поле, който нанесе много силен удар към вратата на Левски. Стражът Димитров изби право в краката на Марсио, който от три метра взриви феновете по трубините, пращайки топката в мрежата.

До края на мача единствено домакините нападаха, като Джайеоба пропусна от добра възможност да довърши бившия си тим, но при удара му Бистрон се намеси и топката излезе в ъглов удар.

По този начин "акулите" продължиха серията си без загуба у дома, като записаха осми пореден положителен резултат, като във всеки един от тях са се разписвали пред своя публика. За Левски това е трето поредно равенство след това със Сливен и ЦСКА. Левски остана на второ място с актив от 21 точки, колкото има и Литекс, като изостават на пет точки от ЦСКА, Черноморец е на шесто място с актив от 18 точки.


ЧЕРНОМОРЕЦ - ЛЕВСКИ 2:2
0:1 Тасевски (15)
0:2 Сърмов (19)
1:2 Божилов (68)
2:2 Марсио (85)

ЧЕРНОМОРЕЦ: Чворович, Стойчев, Николов, Н. Кръстев, Дянков, Цонков (46- Божилов), Дяков (31- Джайеоба), Траянов, Марсио, Стоймирович, Дуду (46- Любенов)
ЛЕВСКИ: Димитров, Миланов, Рабех, Бистрон, Минев(86-Генев), Сърмов, Балтанов, Тасевски (73-Христов),  Зе Соарес (79- Тиберканин), Н. Димитров, Г. Иванов

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Чворович, Марсио, Цонков, Стойчев, Стоймирович, Кръстев (Ч); Балтанов, Миланов (Л)
СЪДИЯ: Николай Йорданов
СТАДИОН: "Лазур", 10 000 зрители