Пред отбора на Левски се отвори огромен шанс за победа в утрешния мач срещу Лацио. Старши треньорът на италианския тим Давиде Балардини определи група от 18 футболисти за гостуването на Левски в София за мача от втория кръг в група G на Лига Европа, като няма да мoже да разчита на единадесет от основните си футболисти. Двубоят е в четвъртък на стадион "Георги Аспарухов" от 20.00 часа.

Балардини има сериозни кадрови проблеми, заради които в състава са включени и четирима юноши Алесио Лучани, Рикардо Перпетуини, Федерико Севиери и Луис Педро Каванда.  

Както е известно, специалистът не може да разчита на наказания Александар Коларов, а други петима основни футболисти Хулио Крус, Кристиан Броки, Мобидо Диаките, Себастиан Сивиля и Лионел Скалони са контузии.

Горан Пандев, Гулиелмо Стендардо, Рикардо Бонето, Симоне Дел Неро и Кристиан Манфредини пък нямат картотеки за участие в Лига Европа и останаха в Рим. Очаква се в игра след контузия да се завърне таранът Томазо Роки, а негов партньор в атаката да бъде Мауро Сарате.

Заради кадровите проблеми Балардини ще заложи на схема 3-5-2, като в отбрана ще играят единствените трима здрави защитници в лицето на Стефан Лихтщайнер, Санчес Крибари и Стефан Раду.

Лацио пристига в София днес в 13.05 часа.
    
Група на Лацио за мача с Левски:

Бацарини, Муслера, Крибари, Раду, Лихтщайнер, Дабо, Мегни, Матузалем, Маури, Перпетуини, Елисеу, Фоджа, Сарате, Баронио, Роки, Севиери, Лучани, Каванда