Отборът на ЦСКА постави под сериозен въпрос лидерската си позиция в А група, след като в мач от последния кръг на есенния дял от родния шампионат завърши наравно 2:2 като гост на Локомотив Мездра.

В истински спектакъл на стадион „Локомотив”, домакините от Мездра стигнаха до изравнителния си гол в 92-ата минута на мача. В герой за тима на Георги Тодоров се превърна Саша Симонович, който реализира и двете попадения за „червено-черните”.

Преди това с две попадения се отчете и Йордан Тодоров. Халфът на шампионите имаше отлична възможност да реши всичко в срещата минута преди изравнителния гол на Локомотив, но пропусна да вкара останал сам срещу вратаря на домакините Левашки.

През първото полувреме възпитаниците на Димитър Пенев показаха по-добра игра, но въпреки лекото си предимство не успяха да стигнат до гол. Най-интересната ситуация през първите 45 минути дойде в самото начало, когато попадение на Кирил Котев бе отменено от главния арбитър Станислав Тодоров.

Всичко  интересно се случи през втората част, когато паднаха и четирите гола в двубоя. Въпреки че домакините започнаха доста силно след почивката, противно на логиката първият гол падна именно в тяхната врата. Йордан Тодоров бе точен в 59-ата минута, когато Манчев центрира успоредно на голлинията и след като никой от домакините не успя да пресече паса, Тодоров необезпокояван от никой се разписа за 1:0 в полза на гостите.

Отговорът на Локомотив дойде в 72-ата минута, когато бившият халф на Левски Саша Симонович с топовен шут от дъгата на наказателното поле възстанови статуковото на терена – 1:1. Броени минути по-късно отново в главно действащо лице на терена се превърна реферът Станислав Тодоров, който отсъди спорна дузпа в полза на „червените”.

Владимир Манчев се откъсна сам срещу вратаря Левашки, но непосредствено преди да отправи удар бе съборен от Цветкович, за което получи и втори жълт картон и бе отстранен от игра. Зад топката застана Йордан Тодоров, който не сгреши и покачи на 2:1 в полза на „армейците”. При нарушението нападателят на "армейците" получи тежка травма и бе принудително заменен от Евгени Йорданов.

Развръзката в мача дойде в 92-ата минута, когато Саша Симонович сложи точка на спора с нов красив гол. Руи Мигел пое топката пред наказателното поле на ЦСКА, стреля технично, а коженото кълбо срещна десния страничен стълб на Беконо. Притичалият Симонович стреля без забавяне и отново остави безпомощен камерунският страж на гостите.

Секунди преди изравнителното попадение за домакините, Йордан Тодоров имаше отлична възможност да реши всичко, но останал сам срещу Левашки стреля твърде слабо и вратарят улови топката.

Така утре, след изиграването на останалите мачове от кръга, ЦСКА може да се прости с лидерската си позиция, ако Левски постигне победа срещу Пирин на стадион „Георги Аспарухов”. В момента шампионите имат актив от 32 точки, докато "сините" са с 30 и мач по-малко.