Преди началото на празнечния концерт, който общината организира по повод Международния ден на възрастните хора, кметът Георги Георгиев поздрави пенсионерите. “Нека природата ви съхрани, за да се радвате на вашите пенсионерски години. Пожелавам ви здраве, дълголетие и по-високи пенсии. Общината ще продължава да мисли за вас и да прави всичко възможно за подобряване на вашия социален и обществен живот”, каза кметът. Той съобщи на пенсионерите, присъстващи в големия салон на читалище “Христо Ботев”, че в момента се изграждат три пенсионерски клуба – в Скравена, Литаково и Трудовец. Два от тях ще бъда открити за празника на града, а третият - в началота на следващата година, обяви градоначалникът. Той благодари за цветята, които пенсионерите му поднесоха в знак на благодарност.
Поздрави към пенсионерите отпрвиха още Цано Георгиев, председател на Общинския съюз на пенсионерите, и Маша Йорданова – председател на Областния съвет на Съюза на пенсионерите в България.
Сред официалните гости бе и председателят на Общинския съвет Маргарита Кирова
Концертът започна с лирични стихове, изпълнени от Виктория Раловска, и  продължи с танци и песни на местни групи и състави.
След това за пенсионерите бе организиран коктейл.