47-годишният Петко Ц., родом от Етрополе, се е подвизавал в цялата страна. Той е изпечен измамник, който току що бил излежал 6 години, тъй като се представял за вече покойния бивш министър на държавната администрация Димитър Калчев.
При настоящия му опит за измама Петко Ц. се "превъплътил" в шефа на Държавната агенция по горите Георги Костов. В сряда следобед той звъннал на служебния телефон на шефа на Държавно ловно стопанство "Тунджа" в Ямбол. Със сериозен глас се представил за Георги Костов и обяснил, че му трябва служебен автомобил и 2000 лева командировъчни, за да може служители на агенцията да извършат проверка в Хасково. Шефът на ямболското стопанство обаче се усетил и звъннал на директора на ОДП-Ямбол. След организирана полицейска акция в Хасково, измамникът бил заловен.
Петко Ц. има 20 години, прекарани зад решетките. В досието му са записани изнасилвания, кражби, фалшифициране на пари. Засичан бил да се представя още за бившия земеделски министър Валери Цветанов, да иска рушвети и да предлага апетитни заменки.
В момента измамникът е в ареста на ямболската полиция.

Източник: в. "Труд"