Владо Николов с 22 точки срещу Република Корея

Националният отбор по волейбол записа четвъртата си победа на турнира за Световната купа в Япония. В първия си мач в Окаяма и шести в състезанието избраниците на Мартин Стоев победиха Република Корея с 3:0 гейма (25:20, 25:20, 25:19) без да си дават много зор, като мачът продължи час и 6 минути. Това бе и първа "чиста" победа за тима ни на турнира.

Пред около 4000 зрители в зала "Намутаро" българите контролираха играта през целия мач.

След колебливо начало корейците водеха с две точки при първото техническо прекъсване в мача. След него българите понатиснаха и при второто задължително прекъсване имаха преднина от точка, която стигна до пет в края на гейма.

Втората част се разви по идентичен начин, като корейците поведоха с 8:7, след което нашите волейболисти стигнаха до 16:15 точки и отново 25:20 точки в края на гейма.

В третия гейм българският отбор заигра по-съсредоточено, като затворихме частта с 25:19 точки, а с това и мача.

На ниво от отбора ни се представи Владо Николов, който бе определен и за играч на мача. Той реализира 22 точки. Матей Казийски остана с 13, а капитана на отбора ни Пламен Константинов с 12 точки.

За съперниците, които остават само една победа на турнира, най-резултатен с 13 точки бе Сунг-Мин Муун.

В следващия си мач, който е отново в Окаяма, утре българите играят срещу състава на Австралия.


Съставът на Бъргария
Цветанов 1 точка, Жеков 2, Гайдарски 3, Казийски 13, Вл. Николов 22, Константинов 12 и Салпаров-либеро (Н.Николов 3, Алексиев 0).