България стигна до поредната си феноменална победа в Ботевград! След уникалните мачове срещу Латвия, Франция, сега дойде ред да падне главата и не на друг, а на настоящия СВЕТОВЕН ШАМПИОН Германия.


Успехът дойде след уникална битка, страхотна защита и крайното 67:62.


Павлин Иванов и Коди Милър-Макинтайър превъзмогнаха болежките си и бяха на линия да помагат по всеки начин.


Българският отбор започна колебливо в нападение и в първата четвърт не успя при нито един от шестте си опита от тройката. Всичко се получаваше сравнително добре за Бундестима, въпреки че гостите не изглеждаха много концентрирани.


В първия период нашият тим остана с едва 7 отбелязани точки, срещу 19 за противника.


Невероятно стартира втората част за България, с вдъхновяваща серия от 13-0, довела до пълен обрат при 20:19. Христо Захариев даде тона за поредицата със 7 бързи точки.


Нещата се завързаха в средата на четвъртината, но тогава се наложи и принудителна смяна на Павлин Иванов, който изпитваше още по-силни болки.


И двата тима сериозно се вкопчиха в защита в оставащите минути до почивката и имаше страхотни дефанзивни намеси и от двете страни.


Това обуслови и ниската резултатност за първото полувреме, чийто край дойде взривно за Арена Ботевград - с тройка на Коди Милър-Макинтайър.


Германия пропусна в своята атака, а България се оттегли в пауза като водач в резултата срещу световния шампион - 28:27.


Гостите вкараха под 60% от наказателната линия, и едва 8 точки за цялата втора част.


Почти цялата трета четвърт премина в гонитба в резултата, а България взе най-голямата си преднина - 4 точки, преди една поредица на Германия да даде аванс за Бундестима.


Серията до края на третата част бе от 2-12, което изглеждаше да даде превъзходство за гостите преди решителните 10 минути.


Коди Милър-Макинтайър вдигна на друга предавка на старта на последната част и поне фантастична серия от 11-0 за нашия отбор, която пак ни даде преднина от 4 точки, след супер тройка на Георги Боянов.


Здравата защита продължи по същия начин до последно и в последните 2 минути след нови геройства на тима ни, Христо Захариев наниза тройка за най-голямата наша разлика - 59:54.


Двата отбора си размениха по още един кош, в последната минута, а драмата продължи до последно.


Георги Боянов и Милър-Макинтайър бяха фигурите, които сложиха точка на спора и хвърлиха в екстаз Арена Ботевград!