Общинска фирма ВиК е оттеглила искането си, според което ОУ “Н.Й.Вапцаров” трябва да внесе още 2 774 лв. за заустване на дъждовни води в канализационната система за миналата година.

Както ви информирахме преди време, учебното заведение е заплатило за 2008 год. такса "дъждовни" в размер на 1 178 лв. От водното дружество обаче поискаха допълнително средства с мотива, че е извършено ново замерване, при което комисия е установила, че площта на непропускливите повърхности в училището е четири пъти повече от първоначално определената квадратура.

Да припомним, че ВиК “Бебреш” събира такса “дъждовни” от потребители, чиито имоти са с непропусклива настилка над 200 кв.м. Като основание за това дружеството посочва чл.28, т.1 от общите условия за предоставяне на ВиК услуги, приети с Решение № ОУ-020 от 09.06.2006 год. на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Повърхностите с непропускливи площи се замерват предварително от комисия, в която влизат представители на ВиК и стопанинът или собственикът на съответния имот.