Спокойни сме за настъпващия зимен период, обяви в Раднево министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, цитиран от БиТиВи.

Той посочи, че са договорени газовите доставки, находището в Чирен е с увеличен дневен дебит и има договорена връзка с Гърция.

Министърът подчерта, че се работи по Националната енергийна стратегия и уточни, че енергетиката е отрасъл, който се развива много динамично.

Изграждането на четвърта топлоелектрическа централа в комплекса "Марица - Изток" трябва да стане при спазване на всички екологични изисквания на ЕС, допълни министър Трайков.

Той подчерта, че вдигането на цената на източно-маришките въглища не е единствен вариант за подобряване на икономическото състояние на "Мини Марица - изток" и препоръча да се търсят възможности за оптимизиране на добива в рудниците.

Министърът определи ситуацията в град Гълъбово и отстраняването на кмета като резултат от извършени "безобразия" и като опит да се саботира една сериозна инвестиция и да се спре един обект с национално значение.