Истински хаос в българския футбол започва от днес! Вчера изтече последният ден, в който съдът трябваше да регистрира новото ръководство на БФС. Това не се случи. Изпечени футболни началници обясниха пред "Стандарт", че липсата на регистрация обезсилва всички решения на Изпълкома, взети от последния конгрес насам (януари тази година). Същото важи и за всички действия на футболната власт в следващите дни.

 

По закон министърът на спорта трябва да отнеме лиценза на федерацията, а старият Изпълком да насрочи конгрес. Свилен Нейков подчерта многократно, че няма да се меси във футбола, макар да има право. Той явно ще изчака решението на Боби Михайлов и компания. Макар заради липса на регистрация сбирките на Изпълкома да имат юридическа стойност на квартално запиване в кръчмата, заседание беше свикано за 27 октомври. На него ще бъдат разгледани проблемът с регистрацията и евентуалната смяна на националния селекционер Станимир Стоилов.

 

Хаосът във футбола може да стане невъобразим, ако отделни клубове решат да съдят БФС за какъвто си искат казус през последните 10 месеца. Те лесно могат да се позоват на липсата на регистрация.


Учудващото спокойствие у Боби и компания се дължи на здравия гръб на ФИФА, която не позволява външна намеса. Според запознати обаче хората на Блатер може и да изоставят ръководството на БФС, тъй като българският казус се различава съществено от прословутия полски например