Българският национал Мартин Петров игра 73 минути при победата с 2:0 над последния в английската Висша лига Портсмут. Българинът започна срещата като титуляр, но бе заменен от Крейг Белами късно през втората част. Тимът на Роберто Манчини се наложи без проблеми над закъсалия тим на Помпи след голове на Емануел Адебайор и защитника Винсент Компани.

И двата гола за домакините дойдоха в края на първото полувреме. Тогоанският национал откри в 40-ата минута, след като бе изведен чудесно зад гърба на отбраната и без забавяне, с топовен шут фронтално срещу вратата не остави шансове на Дейвид Джеймс. Това бе първи гол за Адебайор във Висшата лига от месец декември. Второто попадение във вратата на Портсмут дойде в последните секунди на първото полувреме, когато Петров центрира от корнер, а Копани засече топката с глава за 2:0.

Освен с асистенция, Петров се отличи и с няколко опасни удара към Дейвид Джеймс, но нямаше късмета да се разпише. При смяната си в 73-ата минута българинът видимо показа недоволството си от решението на своя мениджър. След победата Манчестър Сити се изкачи на пето място във временното класиране, изпреварвайки отборите на Астън Вила и Ливърпул. „Гражданите” са и с два мача по-малко. Портсмут пък продължава да окупира последната позиция в подреждането.