Бюджет 2010 е панически!

Това заяви пред телевизия PRO.BG вицепрезидентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов.

"От години наред българският бюджет се прави отзад-напред. Първо се определят разходите и след това към тях се приравняват приходите, а след въвеждането на валутния борд, това се превърна в закон", обясни Димитър Манолов.

Синдикалистът припомни, че бюджетите за идната година за всички социални дейности са намалени с около 30 процента. Тази пица наистина е много мъничка, категоричен е Манолов.

"Едва ли може да очакваме, че българинът ще стане по-здрав, за да се съкращава бюджетът на НЗОК, социално слабият ще си остане социлно слаб", допълни Манолов.

Вицепрезидентът на КТ „Подкрепа” обясни разминаването на цифрите за очакваната безработица между синдикати и управляващи с това, че се разминават данните за официално регистрираната безработица и реалната.

"Такава е метдиката за изчисляване – безработен е само този, който се е регистрирал в Бюрото по труда и получава помощи, а реално безработните са много повече. Положително съм изненадан, че имаме известна чуваемост с новия кабинет”, обяви вицепрезидентът на КТ „Подкрепа” и уточни, че по формални признаци ГЕРБ все пак имат антикризисна програма. Проблемът бил, че малцина са тези, които я виждат.