Съветниците подкрепиха предложанието на кмета Георги Георгиев за създаване на общински учебен спортно-тренировъчен център “Васил Левски”. Той ще се помещава в ОУ “Васил Левски”.

“На 29 ноември ще открием новия плувен комплекс и залата за спорт в ОУ “Васил Левски”. Базата ще се ползва от всички ученици от общината във времето от 8 до 16 часа. Откриването на комплекса е първата стъпка към финансиране на този уникален обект, който трябва да бъде изпълнен със съдържание. На следващите сесии ще внесем нови докладни с предложения за финансово обезпечаване на центъра. Идеята на общинското ръководство е да осигурим средства от Министерството на образованието или републиканския бюджет за месечна издръжка на спортно-тренировъчния център. Тепърва ще водим преговори за тази цел. Ако ни откажат финансиране, ще внеса в ОбС предложение да се гласуват 10 на сто от държавната субсидия, определена за образованието в общината, за издръжка на учебния спортно-тренировъчен център”, каза кметът Георгиев пред общинските съветници.

На въпроса на Иван Гавалюгов: “Колко ще струва месечната издръжка на центъра?”, кметът отговори следното: “Между 250 000 и 350 000 лв. годишно.” Градоначалникът допълни, че възрастните жители на общината ще имат право да посещават центъра, но след 16 часа и срещу заплащане.