Британец, който твърди, че е алергичен към жена си, казва, че се обривал всеки път щом се приближи до нея.

45-годишният Дарън Янг има алергия към съставките, които често се използват в кремовете и лосионите за тяло. Пулсът му рязко се ускорява и дори сърцето му може да спре, а тялото му се издува, ако влезе в контакт с химическото вещество полиетиленгликол.

Янг, който е автобусен шофьор от Спротброу, Южен Йоркшир, твърди, че може да се приближи до съпругата си Сю само ако не си е слагала никакъв крем.

"Когато стане време да си лягаме, Сю не се нуждае от главоболие като извинение. Тя просто казва, че е използвала лосион за тяло и че той може да ме убие. Не е само при Сю, мога да получа алергична реакция дори ако отида в кръчма или ресторант и седна на място, на което преди това е седяла жена. Лекарите не знаят защо това се случва внезапно", разказва Янг пред британския таблоид "Сън".

Той открил проблема, когато му били инжектирани стероиди, съдържащи полиетиленгликол, за лечение на проблем със стъпалото, пише БГНЕС. Лицето му се издуло, сърцето му спряло и се наложило да бъде реанимиран. Сега той трябва да внимава какво пипа и постоянно си носи лекарства.