Отборите на Манчестър Юнайтед и ЦСКА Москва сътвориха истински футболен спектакъл, завършвайки 3:3 на ст. "Олд трафорд" в мач от петия кръг от груповата фаза в Шампионската лига.

Московските "армейци" започнаха по-активно и в 25-ата минута Алан дзагоев получи добър пас с гърди от Несид, напредна и от почти нулев ъгъл прониза Едвин Ван дер Саар за 0:1.

Радостта на ЦСКА беше кратка и в 29-ата минута Майкъл Оуен отбеляза гол номер 500 за Юнайтед в Европа. Той се възползва от добър пас на Валенсия и сам на няколко метра фронтално пред вратата не сбърка за 1:1.

Образцова акция на московчани две минути по-късно остави Милош Красич сам срещу Ван дер Саар и сръбският стрелец отбеляза за 2:1 за гостите.

Втората част също започна вихрено и в 47-ата минута централният бранител на ЦСКА Василий Березуцкий се озова сам зад защитата на Юнайтед и с глава прониза за трети път английският вратар.

Ситуацията не се нравеше на "червените" дяволи, които натиснаха мощно, но великолепни изяви на руския вратар Игор Акинфеев дълго време не им позволяваха да се поздравят с нов гол.

Отличният Акинфеев обаче капитулира след удар с глава на Пол Скоулс в 84-ата минута, когато халфът засече центриране отдясно.

Юнайтед все пак стигнаха до точката с гол на Валенсия в последните секунди, когато след удар на играча на Юнайтед топката се отклони от Шенников и влетя в мрежата зад стража на московчани

За английския шампион участие този път не взе българският топстрелец Димитър Бербатов.

В другия мач от група В Волфсбург постигна класическа победа с 3-0 като гост на Бешикташ.