Пол Скоулс класира "червените дяволи" за решителната битка за трофея

В среща реванш от 1/2-финалната фаза на Шампионската лига Манчестър Юнайтед победи с минималното 1:0 гостуващия Барселона и се класира за финала в надпреварата.

В Москва на 21 май "червените дяволи" ще излязат за трети път в историята си в битка за трофея в най-комерсиалния клубен турнир. За пръв път Юнайтед играе на финал през сезон 1967/68, когато побеждава с 4:1 Бенфика след продължения. Следващият значим миг в историята на английския клуб е през сезон 1998/99, когато "червените дяволи" сразяват с 2:1 Байерн (Мюнхен) в изключително интересен финален мач.

Срещу Барселона Манчестър Юнайтед постигна победата пред 75 000 души на собствения си стадион "Олд Трафорд". На 21 май възпитаниците на Сър Алекс ще срещнат друг английски тим. Кой ще бъде той ще стане ясно след утрешния мач-реванш между отборите на Ливърпул и Челси.

Каталунците имаха повече основание да атакуват след нулевото равенство в първия двубой, но така и не съумяха да се разпишат във вратата на Ван дер Саар. Грешка на Дзамброта доведе до единствения гол в срещата. Скоулс изпрати топката в мрежата на каталунците с прекрасен щут още в 14-ата минута от 25 метра разстояние.

Крилото на Барса Лионел Меси на няколко пъти пропусна възможността да класира отбора си на финала. Вратарят на Манчестър Юнайтед спаси положения, които можеха да лишат "червените дяволи" от пътуване до Москва.

Домакините продължиха да са по-активният отбор на терена. Кристиано Роналдо подаде на Парк, но въпреки техничния удар, топката мина на сантиметри от вратата. Евра на свой ред успя да надскочи защитата на Барса, но ударът му с глава премина до дясната греда на Валдес.

Барселона беше отборът, който владееше топката повече от домакините, но до гол не се стигна, защото чистите положения пред вратата на Ван дер Саар бяха рядкост.
Нани и Тевес пропуснаха своите възможности да отбележат. Португалецът Деко пък нанесе удар, който защитник на Манчестър отби в ъглов.

Тиери Анри смени Иниеста в 61-ата минута и след по-малко от 20 минути на терена успя да реализира две красиви положения. Ван дер Саар спаси удара му с глава, а 3 минути по-късно и силният му шут не успя да стресне вратаря на "червените дяволи".

Травма на Евра доведе до превишаване на 3-минутното продължение, което съдията Херберт Фандел даде.

И все пак, след 98-минутен двубой Манчестър Юнайтед отива на финал на Шампионската лига за трети път в историята си. Двубоят ще е в Москва, а другият финал ще е победителят от утрешния сблъсък Ливърпул-Челси на "Стамфорд Бридж".