Днес баскетболистите и техните треньори бяха гости на учениците от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Ботевград. Те бяха посрещнати с питка с мед и, естествено, всеки един от тях получи мартеница. Срещата бе организирана от преподавателите Даниела Бориславова и Павлин Димитров.


 След което във физкултурния салон част от учениците - от втори и четвърти клас, показаха на играчите какво могат. Първо изиграха два танца - едно българско хоро и едно сиртаки. След което в хорото се включиха и баскетболистите.


 А по-късно учениците играха и баскетбол, като играчите на мъжкия отбор аплодираха всички техни прояви, но най-вече - разбира се - на момичетата в зелени екипи.


 Баскетболистите на Балкан създадоха истинска радост у децата, които дълго време вземаха от тях автографи. Впрочем радостта бе взаимна - играчите с голямо удоволствие отговориха на доста въпроси, зададени от малките ученици.


 Изключително щастлив бе капитанът на отбора Митко Димитров - днес, 1 март  той отбелязва своя 30-годишен юбилей. Пожеланията към него са са много, много здраве, и за още повече успехи. Както каза  едно от малките момичета - да продължава да печели и мачове, и титли.


 Със сигурност  срещата на малките ученици от ОУ Кирил и Методий с шампионите на Балкан ще оставят незабравими спомени у тях.


 Снимки: Мирослав Дойчев