Не е важно дали си мъж или жена, важното е да бъдеш добър човек и да привличаш хората. Всяка жена знае какво не харесва в мъжете. Но много малко са тези, които се замислят върху това, че мъжете също имат причини да бъдат недоволни от женската натура.

От време на време всяка жена се опитва да си отговори на въпроса „Какво не му харесва?". Тя е хубава, интересна, образована.., а той мълчи, не се обажда и изобщо не проявява интерес. С нищо не обяснява странното си поведение.

Но макар и рядко, в разговор в трето лице, той може да сподели какво не харесва в жените.

Ето няколко от най-честите оплаквания на мъжете от нежната половина на човечеството.

1. Твърде много говорим.
Бъбривата жена не може да се изтърпи от повечето мъже. Мозъкът на силната половина е устроен така, че не може да преработи огромната част разнообразна и несистематизирана информация. За жените това не е проблем и те не могат да разберат в какво се състои проблема. Ти му разказваш забавна история, а той като луд изскача от дома!

Още по-лошо е, ако жената говори малко, но все за мъжа и то лоши неща. Рано или късно перманентната критика ще го доведе до състояние на бяс, а напълно възможно е да го лиши от мъжка състоятелност.

Но най-тежък е случаят, когато жената задави въпроси от рода на: „Мили, обичаш ли ме? А как ме обичаш? Какво харесваш най-много в мен?". На кой въпрос мъжът ще се срине, зависи от степента на неговата издръжливост и продължителността на вашето познанство.

2. Жените не могат да бъдат приятелки.
Мъжете се отнасят с презрение и подигравка към приятелството на жените. А дружбата между жените е по-жизнеспособно явление, отколкото „мъжкото братство". Колко мъже над 50 години познавате, които са запазили верността си на мъжкото си приятелство?

Жените са способни да запазят приятелските си чувства от детството до самата си смърт, без да прекъсват общуването си дори на солидно разстояние. Приятелките по-често общуват, разменят си писма, поздравяват се за празници  Мъжете са склонни да забравят всяко едно отношение, включително и приятелството. Те се ограничават с приятните спомени и легендите за мъжката вярност и преданост, но в главата им не идва мисълта да вдигнат слушалката и да позвънят на верния си приятел.

3. Жените харчат парите за глупости.
Вместо кухненска мебел или нов диван, те си купуват неотразима рокля от Шанел, нови бижута или прескъпо червило.
Но когато жените престанат да си купуват тези „глупости", мъжете веднага си намират някоя по-малко практична и започват да се развличат с нея на същия този диван. А всички опити за обвиняване на мъжете в „двоен стандарт" се натъкват на глуха стена.

Мъжкото съзнание не е в състояние да улови взаимната връзка между женските „слабости" и техните мъжки залитания „наляво". Затова е по-добре да продължим с шопинга, въпреки осъдителните погледи и постоянното мърморене.

4. Пунктуалността е чужда на женската натура.
Всеки си има своите недостатъци. Да не говорим за това, че под влияние на страстта мъжете само обещават, а след това благополучно забравят за всичко. Дамата е закъсняла с 1-2 часа, но това може да й се прости. В края на краищата тя използва козметика, облича дрехи с безброй копчета и ципове, доста време й отнема и изборът на обувките. Нека мъжете да опитат да се справят с целия този женски арсенал, и после да говорят и разсъждават кой и с колко е закъснял.

5. Жените придават голямо значение на дреболиите.
Към дреболии се отнасят марката на твоя любим парфюм, датата на вашата първа среща, обещанието да те закара при леля ти за уикенда, неговата вечеря с бившата му любов, счупената египетска ваза , здравото хъркане след секс... В мъжките представи изобщо няма място за нашите сълзи по повод на счупеното токче на любимите обувки. Няма никакво място и за нашите претенции по повод на неговото продължително отсъствие и нежеланието да бъде обяснено това.

Но гледането на поредния футболен мач или пиенето на бира с приятели е нещо напълно сериозно и важно важно. То не търпи никакво отлагане.

6. Жените са безбожни лъжкини.
Това убеждение е построено на мнението, че жените не могат да държат езика зад зъбите си. Под влияние на любовната страст ние превъзнасяме достойнствата на своя избраник. А мъжете искрено вярват на всички комплименти по техен адрес.

Но когато жените изгубят желанието си за „украсяване на действителността" , те стоварват върху главата на мъжа тежестта на достоверната информация за неговия външен вид и вътрешно съдържание. Никой мъж не може да се примири с тази постановка. Ето защо на него му е по-лесно да обяви жената за лъжкиня.

7. Жените се прекалено свободни.

С тази фраза мъжете скриват женското нежелание за безпрекословно подчинение на „своя господар и повелител". А толкова им се иска да бъде така. Забавно е все пак да се разбере за какво мечтаят мъжете. Действителността е толкова далече от техните фантастични стремежи. Нека те да си мечтаят колкото си искат - главното е боклукът да бъде изхвърлен, а килимът - изтупан!

8. Жените флиртуват с когото им попадне.
Във всеки мъж живее неговият първобитен предтеча, който смята жената за плячка. А той никак не обича тази „плячка" да хвърля игриви погледи и усмивки в различните посоки.
За жените флиртът е прекрасно тонизиращо средство, което държи мъжа в постоянно напрежение и бойна готовност. Мъжете, които се заглеждат по вас, имат по-малко време да се заглеждат по други жени, а чувството за конкуренция ги държи в постоянна форма. Така че благотворното действие на флирта е налице.

9. Жените постоянно плачат.
Сълзите са нищо в сравнение с бесовете, злоупотребата с пари и безкрайното пиене. Но мъжете не им обръщат никакво внимание. Може би защото тогава те знаят как да се държат (въпреки, че по-голямата част от тях не се държат като джентълмени), но когато работата стигне до сълзите - те се объркват, изпитват неосъзнато чувство за вина, а след това се дразнят.

Дамите трябва да бъдат много внимателни със сълзите. Твърде честото плачене и изобилието от сълзи може да предизвика свикване и тогава нито един „водопад" няма да смекчи мъжкото сърце.

10. В някои случаи жените са прекалено скромни.
Това са тези случаи, когато мъжете очакват неистова страст и разпуснатост, а жените упорстват, двоумят се и развалят със своята срамежливост цялото удоволствие от секса. Мъжът днес трябва да осъзнае, че жената му предоставя рядката възможност да се почувства завоевател, а понякога и щастлив победител, и в никакъв случай не трябва да изразява подобно недоволство.

Ако дамата обяви на първата среща за сексуалните си намерения, двама от 3 мъже веднага ще избягат, а тритият, въпреки че ще се възползва от предоставената възможност, ще реши че се е натъкнал на жена с леко поведение и ще откаже следваща среща с нея.

Ето защо се оказва, че жените трябва да декларират наивна срамежливост и да оставят демонстрирането на сексуалните си възможности за по-късно.

Този рейтинг на мъжките претенции е доста спорен, но не може да се отрече, че той е поучителен. Всяка жена трябва да реши сама за себе си дали ще вземе пред вид мъжкото мнение или ще го игнорира като несъстоятелно.