Тежко грипно заболяване попречи на Илия Станков да играе в неделя срещу родния "Балкан" в мача от четвъртия кръг на НБЛ, завършил с победа на "зелените" с 64-52. Това възпитаникът на школата на Балкан сподели пред botevgrad.com преди началото на срещата. "Преди няколко дни вдигнах висока температура и все още не мога да я свяла, чуствам се много отпаднал", каза Лари Бърд от Скравена. Въпреки че участва в загрявката, треньорът Дарин Великов така и не го пусна в игра.

По време на самата среща контузии получиха други двама основни баскетболити на Спартак. Лидерът на тима Хрисимир Димитров обърна палец в средата на третата част и повече не се завърна в залата. Както информира sportal.bg, Хриси веднага е бил транспортиран до плевенската клиника по ортопедия и травматология. От здравното заведение обаче преценили, че той не се нуждае от хирургическа намеса.

В края на първото полувреме играта напусна и стабилният досега американец Роб Престън. Още преди мача той споделил с някои от играчите на Балкан, че от известно време го мъчи т. нар. футболна болест. Едно подхлъзване върху навлажнения под на залата усили болката и блондинът остана на пейката до края на мача.

Снимка: botevgrad.com