Поставят наблюдателни камери в цялата Съдебна палата в столицата. Това съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов. Причината е, че мъж, маскиран като съдия, обикаля из коридорите на палатата и взима пари от граждани срещу обещание да им реши делата.

Мъж на средна възраст, преоблечен с черна тога като съдия, обикаля из коридорите на Съдебната палата от няколко дни и взима пари от граждани, като им дава обещание да реши делата им в тяхна полза. Според юристи той е успял да вземе пари на място от няколко граждани. До градския прокурор на София Николай Кокинов вече са получени няколко сигнала, но мнимият съдия все още не е заловен и не е установено кой е. По тази причина из цялата Съдебна палата и особено по закътаните места се монтират охранителни камери. Кокинов призова хората, които имат информация по случая, да съдействат на разследващите.

Нови данни са постъпили в прокуратурата по делото срещу Красимир Георгиев от Плевен, съобщи още Кокинов. Дошли са нови разпечатки от телефонни разговори и в момента се проверяват телефонните номера, с които е говорил т. нар. Красьо. Възможно е да се увеличи броят на магистратите, контактували с него, и от разпечатките да изскочат нови имена.

Военноапелативна прокуратура е отменила отказа на Софийската окръжна военна прокуратура да се разследва случая с разработката "Галерия". Това стана в резултат на материалите, подадени от Иван Костов, председател на парламентарната комисия за контрол на ДАНС. Софийската градска прокуратура отново започва проверка на случая по внесените от Костов материали.