Националният отбор е заприличал на потна дебела жена. Никой не я иска, защото е малко гадничка. И голям мерак да имаш - не върши работа, тази ще го убие. Най-много да си отвори деколтето, ама и вътре няма нищо. А жена без цици е като село без начално училище, няма откъде да започнеш.


На Мъри Стоилов трупата обаче и деколте за отваряне няма. Лоша работа. Досега пак криво-ляво се намираше някой закъсал отбор да се навие за контрола с нашите. Къде Финландия, къде Латвия, къде Македония... Сега обаче и те си имат друга работа. Индианците от Боливия уж се бяха нагласили да дойдат, завалиите, но в последния момент им се видя скъпо да прехвръкнат от Андите до Витоша, та се отказаха.


От братска Украйна все пак се смилиха. Шахтьор (Донецк) се нави да играе с хората на Мъри в Анталия. Тънката подробност е, че в Турция ще играят не точно носителите на Купата на УЕФА, а повечко от кандидатите за слава от дубъла на клуба. Е, пак по-добре, отколкото спаринг срещу младежкия национален отбор на България, дето не може да бие и Казахстан.


Добре че Малта нямаше с кого да играе, та се нави да приеме трупата на Мъри. Разбира се, с условието да им заведем като мечка Димитър Бербатов. Не всеки ден на звездите от първенството на Малта им се случва да ритат срещу нападател на Манчестър Юнайтед. Току-виж сър Алекс харесал някого от тях и бам! - хайде на "Олд Трафорд".
Щеше да е смешно, ако не беше обидно. Футболисти ли нямаме? Бербатов ли е слаб, Мартин ли е зле, Божинов ли е некадърен, Иванков ли не може да пази? Не, разбира се. Слаб е селекционерът, слаб е шефът. Мъри направи от националния отбор карикатура, Боби Михайлов седи и гледа сеир отстрани. С тези двамата - толкова. Най-много до Малта.

Станил Йотов