Левски в скоро време ще има нов собственик. От близо месец Тодор Батков преговаря с така наречения кръг "Котараците", който бе изваден на бял свят от екс-премиера Станишев. Серго обвини наследника си Бойко Борисов, че си създава бизнес-клика, обединена във въпросния "мяукащ" кръг.

"Котараците" вече на практика инвестират в Левски, благодарение на Бойко Борисов. Преди началото на сезона представителят на този кръг Иван Мачев е дал кредит на ПФК Левски АД в размер на 5 милиона долара, за да спаси любимия отбор на премиера. Това е мистериозният бизнесмен, който след това се гласеше да придобие 30 процента от Левски. Впоследствие обаче "Котараците" решили да сложат тотално ръка на шампионите, за да използват тима от "Герена" за официализиране в обществото. Лидери на "Котараците" са пернишките бизнесмени Иван Алексиев и Богомил Гьорев. Двамата се возят из София с Ферари или Мазерати. Те били впечатлени от популярността, натрупана от "изнасилвачи" и "джамбази" като колегите им от "Титан", след като те поеха ЦСКА.

Точно интересът на "Котараците" е причината Тодор Батков да откаже миналата година 10 милиона евро от бизнес-групировка, работеща с турски капитали. Нещо повече, от премиерския кръг залъгвали адвокота, че може да уредят брат му Мартин за министър на благоустройството. Затова и медията на Баткови - "Стандарт", толкова твърдо застана зад Бойко Борисов.