Треньорът на "Етър" Цанко Цветанов заяви, че няма логика футболисти в България да получават по 15 хил. евро месечно. Според него основният проблем са собствениците.

"За мен е невероятно, че в България има футболисти, които получават по 15-20 000 евро на месец. На фона на какво - че има сто души на стадиона? Или че собствениците се молят да няма мачове? В България логиката е по-добре да няма мач, защото всеки мач ни е разход", каза Цветанов в предаването "Зона спорт" по "Би Ти Ви екшън".

Според него е необходимо шефовете в българския футбол да променят мисленето си. "Големият проблем на българския футбол са собствениците и те го знаят. Колкото и да не искат да го признаят, колкото и да говорят, че без тях нямало да съществува футболът, чак такава зависимост във футбола няма." Той добави, че задължителни за играта са само добрите футболисти. По думите му е грешка да се инвестира в привличането на скъпи чужденци, защото това е само временно решение.

Бившият футболист на "Левски" насочи вниманието конкретно към собственика на сините Тодор Батков. "Той си помисли, че може да управлява процеса, а не може. Собственикът е там, за да управлява генералните неща, а не да обяснява как играе левият външен, как крилата влизат навътре и т.н. В "Левски" се получи разминаването, че собственикът искаше да изгони всички стари футболисти, нищо че след това ги върна. Просто не знаеше какво трябва да се прави във футбола и искаше той да е под светлината на прожекторите." Цветанов каза, че едва сега при Николай Костов вижда как в отбора се обръща внимание на школата.

Треньорът е реалист в оценката си за националния отбор. "Сега има нов треньор, нов ентусиазъм, обаче играчите са същите. Няма какво да се лъжем, скоро ще останем без футболисти в някои от най-силните първенства."

Целта му в "Етър" е отборът да играе добър футбол и хората да са доволни. Цветанов каза, че покрай Станимир Стоилов е започнал да разбира футбола в детайли. "Станах много по-добър професионалист. Научих се да работя от сутрин до вечер."