Гърция се класира за Мондиал 2010 , като използва големия си шанс в 32-а минута, след като нападателят на гърците Йоргос Самарас премина защитата на домакините и намери отлично Димитрис Салпигидис. 

Именно той от осем метра изпрати топката в мрежата на Андрей Пятов. Гърция ще участва едва за втори път на финали на световно първенство по футбол. В мача украинците пропуснаха доста шансове за гол, най-вече чрез своята голяма звезда Андрей Шевченко и чрез Олександър
Алиев. Първи мач  от баражите между двата отбора завърши 0:0

Националният отбор на Португалия се класира за световното първенство в ЮАР. Възпитаниците на Карлуш Кейрош победиха като гости Босна и Херцеговина с 1:0 в среща реванш от баражите за влизане в планетарната надпревара догодина и така си осигуриха участие на Мондиала.

Единственото попадение бе дело на Раул Мейрелеш в 56-а минута. 20 минути по късно домакините от Босна останаха с човек по-малко на терена, след като Салихович получи червен картон. Първата среща в Лисабон завърши със същия резултат. В събота точен за португалците бе бранителят Бруно Алвеш.

Словения също се пребори за участие на световното първенство в ЮАР след победа с 1:0 срещу Русия. Вторият мач бараж се игра в Марибор пред 13 000 зрители. Голът за победителите вкара Дедич в 44-а минута на двубоя.

Двама от лидерите на Русия получиха червени картони – Кержаков в 67-а минута и Жирков в 90-а минута. Първата среща в Москва завърши при резултат 2:1 за Русия. Благодарение на гола си на чужд терен възпитаниците на Матяж Кек ще участват на Мондиала догодина. 

Националният отбор на Франция изравни на Ирландия и резултатът в срещата реванш от баражите за класиране на шампионата на планетата вече е 1:1. Бранителят Уилям Гала отбеляза попадение в 103-а минута в Париж. 

Попадението за Ирландия бе дело на капитана Роби Кийн в 37-а минута. Първата среща в Дъблин завърши с минимален успех на французите – 1:0. При това положение за финалите на Мондиал'10 в ЮАР се класира съставът на Франция.

Последните два отбора за шампионата в Южна Африка са Алжир, победил с 1-0 Египет на неутрален терен в Судан, и Уругвай, завършил 1-1 във втория мач с Коста Рика след победа 1-0 в първия.