Заместник-председателят на ДПС Лютви Местан е получил два смс-а от скандалния бизнесмен Красимир Георгиев на Коледа и Нова година, както и две входящи обаждания с продължителност от по 2 секунди и 28 секунди. Тази информация са изпратили от Върховната касационна прокуратура лично на Лютви Местан в отговор на искането му за предоставяне на цялата информация по случая. Той я предостави и на журналистите в НС, пред които каза:

„Не бих могъл да се сетя какво съм говорил за две секунди. Това вероятно е вдигане и затваряне на телефона. А другият разговор, който е продължил няколко секунди повече, вероятно е бил кой си, що си. Засега ми отговарят само с продължителността и безспорно установяват. Моля ви, не искам да има повече манипулации на тази тема. Следва да е ясно какво значи изходящо обаждане - когато се проверява съответен телефон изходящ е от оня телефон към друг. За съжаление такава беше информацията. За съжаление тази информация беше превратно поднесена нарочна така, с това внушение от г-н Яне Янев, който освен всичко друго каза, че е спестил имената на тези, които са били обект на обаждане, а не субект на обаждане. Е как така пък моето име се е появило там. Все пак е Лютви Местан, заместник-председателят на ДПС, как така без този „пипер" ще мине този скандал".

Смс-ите от Красимир Георгиев - Красьо Черния към депутата от БСП Кирил Добрев също били по повод Коледа и Нова година, съобщи самият народен представител, който беше замесен в скандала с бизнесмена от Плевен. Добрев се обърна към главния прокурор Борис Велчев с искане да му бъдат предоставени подробности, днес той изнесе получената информацията:

Кирил Добрев: „Смс-ите не са изходящи, а били входящи. За Коледа 2008 година и Нова година 2009 година съм получил пожелания. Искам да питам, кой носи отговорност за това, че моето име отново е замесено в пореден скандал. Превръщаме дневния ред на обществото в жълти скандали и в безкрайни обяснения. Хипотетично да предположим, че бившият кмет и настоя премиер също е получавал, изпращал или е водел такава кореспонденция. Какво правим тогава?! Щом е ясно кой е Черничкия, аз имам един такъв въпрос - кой е Стенли и какви са му връзките с управляващите? Ако до петък нямате отговор, в петък ще ви го дам".