За втори път известният български композитор Хайгашот Агасян гостува в ЦДГ “Славейче”. Емоционалните изпълненията на твореца внесоха много радост и веселие в салона на детската градина. През цялото време децата танцуваха неуморно и пееха заедно със своя гост - автор на шлагерите “Хей, приятелю, здравей”, “Светът е хубав”, “Дяволчетата у нас” и много други.

По традиция всяка известна личност, която гостува в ЦДГ “Славейче”, засажда дърво за спомен в двора на детското заведение. И този път ритуалът бе спазен. Композиторът посади Гинко билоба, считано за едно от най-уникалните дървета в света.
Чрез гостуването на известни писатели и композитори в детската градина, децата имат възможност да се докоснат до голямото изкуството и да научат повече за човешките ценности, за красотата на природата и всичко, което ги заобикаля, казаха учители пред наш репортер.

Днешната среща на децата с Хайгашот Агасян премина под мотото: "През пролет, лято, есен, зима приятели всеки има!". Затова някои малчугани бяха облечени в красиви костюми в цветовете на сезоните, а други се превъплатиха в образите на горски животни.