Старши треньорът на Балкан Петър Клечков каза след мача с Левски, че американците на съперника са дали разликата в двубоя и благодарение на тях те са победили.
„Борихме се докрая, не се предадохме както в мача срещу Лукойл Академик, но разликата са двамата американци в Левски. Не можахме да ги опазим, Арън Харпър е уникален играч, много класен. Какво ли не правехме, за да го спрем, сменяхме защитата срещу него, но през човек, през двама той не бъркаше. Мисля, че той е най-добрия чужденец, идвал у нас. Иначе съм доволен от старанието на момчетата, бореха се мъжки и стана наистина добър шампионатен мач”, каза Клечков за BulgarianBasket.com. „Създаде се уникална атмосфера, имаше моменти в които трудно комуникирах с играчите вследствие големия шум.
 
Наставникът на Балкан заяви още, че отборът ще тренира от понеделник до сряда, после ще почива за Коледните празници, ще тренира преди Нова година и на 2 януари отново се събира за тренировки.
 
„Пожелавам на всички баскетболисти и треньори в клуба весели празници, да са живи и здрави и повече успехи през новата година. Специални поздрави и на ръководството, без усилията на които нямаше да постигнем това, което сме в момента. На нашата вярна публика същото и да продължи да бъде съпричастна както при победите, така и след загубите. Предстоят ни трудни мачове и подкрепата на нашите фенове винаги е от голямо значение.”, допълва Клечков.
 
Относно това дали ще търси нови попълнения, старши треньорът на Балкан каза:
„Като гледам всички отбори прибавят нови попълнения, ние имаме нужда от „петица” и в следващите дни ще говоря с ръководството дали ще имаме възможност да се подсилим в подкошието”, завърши Клечков.