Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отхвърлила жалбата на "Лукойл България" и холдинг "Пътища" за разпространението на винетките. Консорциумът обжалваше отстраняването му от търга на пътната агенция заради отрицателен финансов резултат през 2008 г. на "Лукойл". Това съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и компаниите. От КЗК заявиха, че ще публикуват решението по-късно.

Безпрецедентно в един ден антимонополният орган разгледа жалбата на отстранения участник по искането им за налагане на времена мярка за спиране на конкурса и по същество, като излезе с решение още същия ден. Седем адвокати са защитавали "Лукойл България" и холдинг "Пътища", като са представили доказателства и защита на тезата си, че са отстранени несправедливо в 1000 страници. Позицията на пътната агенция е била защитавана лично от председателя на управителния съвет на АПИ Божидар Йотов, който по образование е юрист.

Ще обжалваме решението на КЗК пред съда, заяви адвокатът на "Лукойл" Александър Величков.

Търгът за разпространението на винетките през следващите четири години беше спечелен от дружеството "Разпространениие на винетни стикери", в което влизат СИБанк, където акции има Цветелина Бориславова, и "ВИП Секюрити".