Атентатор самоубиец се взриви по време на волейболен мач в селището Лаки Марват в северозападната част на Пакистан, съобщи Ройтерс.

Полицейски служител заявил за агенцията, че неизвестен мъж влязъл на игрището по време на мач и се взривил.

"Потвърдихме смъртта на 25 души. Много други бяха ранени и бяха откарани в болницата с частни автомобили", съобщи представителят на полицията Хабибула Хан. 

"Експлозията стана по време на волейболен мач и по първоначална информация изглежда, че става въпрос за самоубийствен атентат", заяви още той.

Хан каза също така, че от развалините са били извадени деца и жени, а разположените наблизо къщи са се срутили при експлозията.

Телевизия "Експрес 24/7" пък съобщи малко по-късно за 70 убити и 65 ранени, както и за над 20 разрушени къщи в околността на игрището.

Селището се намира близо до районите, в които продължава започналата през октомври операция на пакистанската армия срещу талибаните в провинция Вазиристан.

Полицейски източник предположил, че атентатът вероятно е бил извършен за отмъщение, след като в селището била създадена местна милиция, която да се противопостави на действията на талибаните.