В годишния списък на "Гугъл" най-търсеното изречение, свързано с неприязънта на британските потребители, е "Мразя Роналдо".

Фразата се отнася за 22-годишния футболист на "Манчестър Юнайтед" Кристиано Роналдо, пише в. "Сън". Второто най-често изписвано изречение е "Мразя мъжете", а третото - "Мразя училището".

В списъка на "Гугъл" за регионални любимци фигурират премиерът на Великобритания Гордън Браун, към когото интересът е най-голям в Гейтсхед, Тайн и Уиър, докато в Оксфорд най-често търсените справки са за лидера на Консервативната партия Дейвид Камерън.

Най-търсената дума в Кеймбридж е "Бира", в Единбург - "Коледа", а в Суиндън - "Полиция". Като цяло най-често изписваната дума е "eBay". В "Гугъл" най-голямо търсене е имало за билети за концерти на "Тейк дет", за шоуто "Неприлични танци" на Уест Енд и за фестивала "Гластънбъри".

Най-голям интерес към събитие от света на шоубизнеса според търсенето в "Гугъл" е имало към сватбата на боливудската звезда Айшуария Раи и към развода на кечиста Хълк Хоган.

Най-търсената диета е "Кеймбридж", следвана от "Аткинс" и диетата Джи Ай. Най-често изписваните изречения в "Гугъл", свързани с предпочитанията на британците, са "Обичам филми" и "Обичам техно".