Мистър Бийн е силно обичан от телевизионните зрители, на които е донесъл изобилие от забава. Ето че британският комик зае полагащото му се място и в интернет пространството... макар и без особени усилия от негова страна.

Хакери пробиха официалния сайт на Европейския съюз и замениха снимката на испанския премиер Хосе Луис Сапатеро с тази на Роуън Аткинсън, познат в ролята на мистър Бийн, предаде BBC. Както е известно, в момента Испания председателства  ЕС и името на нейния министър-председател е особено популярно.

Подмяната е станала в понеделник и малцина са успели да я видят, тъй като администраторите на сайта бързо са възстановили правилния вид на страницата. Вместо от официално приветствено слово на Сапатеро, посетителите на сайта са били посрещани от усмихнатия мистър Бийн с типичния негов поздрав "Hi there".

В самата Испания приликата на мистър Бийн и Сапатеро отдавна е повод за шегички. Наскоро изданието Ел Паис също сравни премиера с известния комик, във връзка с растящата безработица в страната. В сериала "Мистър Бийн" действията на главния герой винаги водят до абсурди.